NEN 3140

Volgens NEN 3140 moeten uw vaste elektrische installaties veilig te gebruiken zijn door uw werknemers. Zij moeten ook op de hoogte zijn van de veiligheidsregels. Keuring is verplicht.

 

U moet alle installaties laten keuren. Van koffiezetapparaten tot productiemachines.

Wij inspecteren uw installaties en checken de kennis bij uw werknemers. En vertellen u wat u eventueel moet doen om te voldoen aan de norm. Tevens kunnen we thermografische metingen uitvoeren. Daarmee kunnen we mankementen vroegtijdig verhelpen.

 

Inspectie en rapportage

Na de inspectie van uw installaties krijgt u een helder rapport. Daarin staat alles wat u moet weten om te voldoen aan NEN 3140.

Voldoet een installatie niet? Of is de kennis bij uw werknemers gebrekkig? Het staat er allemaal in. Inclusief welke maatregelen u moet nemen.

De uitvoering van de maatregelen kunt u ook door ons laten doen. Daarna doen we de inspectie opnieuw, inclusief de rapportage.

 

NEN 3140-certificaat

Voldoet uw bedrijf volledig aan de norm? Dan mag u het NEN 3140-certificaat voeren. Daarmee toont u aan dat uw installaties veilig zijn.

 

Frequentie van de keuringen

Hoe lang het certificaat geldig is, hangt af van uw installaties: hoe oud en zwaar ze zijn, bijvoorbeeld. Daar hangt dus ook de frequentie van de keuringen vanaf.

In het rapport dat we u leveren, geven we precies aan hoe vaak er gekeurd moet worden. Vervolgens kunnen we hierover afspraken maken. Dan plannen we alles van tevoren in. Zo hoeft u er niet meer aan te denken; dat doen wij voor u.

 

Kosten

De kosten voor een NEN 3140-keuring hangen af van de grootte en het aantal installaties dat u heeft. Maak een afspraak met onze keuringsexpert. Dan maakt hij een offerte op maat.

 

Waarom een NEN 3140-keuring door Hazeleger?

  • Installaties van hoge kwaliteit met een lagere kans van uitval en productieverlies

  • Heldere afspraken & communicatie

  • Alle deskundigheid in eigen huis

  • Garantie zonder zeuren

  • Erkend lid van Techniek Nederland, de KvINL en VEB

Maak een vrijblijvende afspraak

Gebruik onderstaand formulier. Dan neemt onze keuringsexpert binnen een dag contact met u op. Een adviesgesprek met hem is kosteloos en 100% vrijblijvend.